Neem čudežno drevo za krepitev imunskega sistema

Neem čudežno drevo za krepitev imunskega sistemaNeem čudežno drevo za krepitev imunskega sistema, poznamo pod znanstvenim imenom Azadirachta indica. To čudovito indijsko  ajurvedsko zelišče, že stoletja opisujejo kot čudežno zdravilo za vse bolezni.

Vsekakor Nim, kakor ga tudi imenujemo, krepi imunski sistem in deluje proti glivicam in bakterijam. Množično ga uporabljajo v kozmetični industriji, saj ga prištevamo med najboljše produkte za nego kože in las.

Neem čudežno drevo za krepitev imunskega sistema

Po neemu v prahu iz ekološke pridelave posežemo, kadar želimo okrepiti imunski sistem, saj močno varuje organizem pred škodljivimi vplivi.

Njegovo antioksidativno delovanje nas ščiti pred prehladnimi obolenji. Protivnetno, antiseptično in antibakterijsko delovanje neema, pa nas ščiti tudi pred mnogimi drugimi boleznimi.neemovo olje za kožo

Deluje tudi kot naravni čistilec krvi in z njim lahko varno razstrupimo telo. Ker je neem naravni ayurvedski pripravek, potrebuje nekaj časa, da začne delovati na vse celice v organizmu.

Zato strokovnjaki priporočajo, da ga neprekinjeno uživamo vsaj dva meseca, preden se bodo pokazali rezultati njegovega učinkovanja.

Uporaba neema iz ekološke pridelave je popolnoma varna, saj do sedaj še niso poročali o škodljivih stranskih učinkih.

Uživanje neema odsvetujejo ženskam, ki so noseče, dojijo ali želijo zanositi, saj je neem že stoletja poznano naravno kontracepcijsko sredstvo, tako za ženske, kot tudi za moške.

 

neem prah kje kupiti

Kako uporabljamo Neem v prahu iz kontrolirane ekološke pridelave

Neem deluje tudi proti glivicam in bakterijam, zato nam je lahko v veliko pomoč pri težavah z aknami, ekcemi ali luskavico.

V preventivne namene ali za preprečevanje in zdravljene bolezni, ki so posledica oslabljenega imunskega sistema, dnevno zaužijemo polovico čajne žličke neema v prahu.

Najboljši izkoristek bomo dosegli, če ga popijemo raztopljenega v topli vodi in to na tešče, pred zajtrkom.neem v prahu uporaba

Neem vsebujejo tudi druga prehranska dopolnila, med uporabniki sta najbolj priljubljena ayurvedska zeliščna pripravka  Fifth Dimension  in Nine Sun Dimensions.

Neem v prahu odpravlja težave s kožo in lasmi

Pri težavah s kožo, enostavno dodamo tri žlice neema v prahu vodi za kopanje in se nato temeljito stuširamo. V primeru močnejših alergij na koži, lahko varno uporabimo večji odmerek.


Super Obrok priporoča!!!

Pri težavah s kožo vam priporočamo masko za obraz, ki vsebuje bio kakav in bio neem.

Mozolje in nečisto kožo negujemo z masko za obraz, ki jo naredimo z dvema žličkama neema in vodo. Masko nanesemo na obraz in pustimo delovati dvajset minut. Nato jo speremo z mlačno vodo in na obraz nanesemo nežno vlažilno kremo. (A)

Pri izredno suhi koži, naredimo masko  s kokosovim oljem iz ekološke pridelave in eno čajno žličko neema v prahu.neem za kožo

Neem učinkuje tudi pri težavah z lasiščem, kot so mastni ali suhi lasje, prhljaj in lasje brez leska.

V skodelico tople vode dodamo žlico neema v prahu in  dobro premešamo.

Dobimo izredno hranljivo masko za lase, ki jo enkrat tedensko nanesemo na oprane lase in pustimo delovati deset minut. Lase speremo z mlačno vodo in jih posušimo na zraku. (B) (C)

 

 

Izdelki, ki smo jih predstavili v blogu: Neem čudežno drevo za krepitev imunskega sistema