6 top nasvetov kako odpraviti zakisanost telesa

Kako odpraviti zakisanost telesa? Zakisanost telesa imenujemo tudi oksidativni stres, ki nastane zaradi normalnih fizioloških procesov, ki jih poznamo tudi kot škodljivo delovanje prostih radikalov.  Naš organizem je sestavljen iz mikroskopsko majhnih molekul, ki so  gradniki celic in se ves čas branijo pred napadi zunanjih vplivov. Pogosto pa se zgodi, da se celice ne morejo več braniti in ko so poškodovane, se pojavi zakisanost telesa.

Kisline in baze v našem telesu, morajo biti ves čas v pravilnem razmerju. Kadar je to razmerje porušeno, se kmalu pokažejo prvi znaki porušenega energetskega ravnovesja in če organizma ne pravočasno razstrupimo, se lahko začnejo pojavljati določene težave in obolenja.(1)

kako odpraviti zakisanost telesa

Pri zakisanem organizmu se najprej pojavijo manjše težave, kot so utrujenost, nespečnost, tesnoba, glavoboli, boleči sklepi in mišice. Imunska odpornost močno pade, zato se pojavijo alergije, bolečine in vnetja, ki smo jih imeli do sedaj pod kontrolo. Če se slabo počutje trdovratno nadaljuje, moramo začeti razmišljati kako bomo telo alkalizirali ali razkisali. Razstrupimo se lahko na več načinov, vsekakor pa moramo razmisliti tudi o določenih spremembah v našem življenju.

 Kako odpraviti zakisanost telesa?

 

Zakaj prihaja do zakisanosti telesa? Predvsem se energetsko neravnovesje pojavi kot posledica zunanjih vplivov. Polovico predstavlja hrana, ki jo uživamo, drugo polovico pa pripomorejo pomanjkanje gibanja, čustveni pretresi in strupi iz okolja. Pri razstrupljanju moramo vedno upoštevati vse dejavnike, saj če bomo spremenili samo prehranjevanje in še naprej poležavali, nam tudi zdrava prehrana ne bo veliko pomagala.

A nekje je potrebno začeti, zato se dobro poučite o bazični prehrani, veliko se gibajte, izogibajte se stresu, pijte veliko vode in se občasno dobro prepotite. Predvsem moramo spoznati svoje telo in ga poslušati. Zelo pomembno je, da iz prehrane umaknemo živila, ki vsebujejo alergene, na katere smo alergični.

zakisanost telesa ph

Pri normalni, vsakodnevni prehrani je pogosto težko izločiti alergene, zato si lahko pomagamo z uživanjem prehranskih dopolnil, ki jih ne vsebujejo. Prehranska dopolnila, superživila in razna zelišča, ki jih uporabljamo za detox ali razstrupljanje, vsebujejo tudi prepotrebne antioksidante, aminokisline, vitamine in minerale.

Predvsem je pomembno, da smo pri razkisanju organizma previdni in ne pretiravamo. Po končanem razstrupljanju se moramo počutiti bolje in z več energije, učinki razkisanja pa se morajo poznati tudi na koži, laseh in nohtih.

 

Zakisanost telesa -- odpravimo ga z ayurvedsko mešanico

zelišč Fifth Dimension

 

Pri alkalizaciji organizma si lahko uspešno pomagamo z ayurvedsko mešanico zelišč Fifth Dimension, ki naše telo ne bo samo razstrupilo, ampak ga bo oskrbelo s pomembnimi učinkovinami, ki jih nujno potrebujemo za življenje. V zeliščnem pripravku so beljakovine, vitamini, minerali, prehranske vlaknine, antioksidanti in maščobne kisline omega 3.

Ta čudovit koktajl poskrbi, da se telo uspešno brani pred škodljivimi zunanjimi vplivi, skrbi za dobro prebavo, uravnava krvni sladkor, holesterol in krvni tlak. Predvsem pa bo prehransko dopolnilo Fifth Dimension učinkovito razstrupilo telo in poskrbelo za boljše počutje in več energije.

Ayurveda nas uči, da je potrebno telo zdraviti celostno in v pripravku za razstrupljanje peta dimenzija, najdemo mnoga poznana ayurvedska zelišča, gobe in proteine.

Chaga v prahu, goba Reishi, Cordyceps v prahu, pisana ploskocevka, resasti bradovec, Aswaganda, Neem, grahovi proteini, kurkuma, Amalaki, mladi ječmen, cimet, Maca, kakav v prahu, Moringa v prahu in Gotu kola, so učinkovine, ki s skupnimi močmi podarijo našemu telesu energijo in zdravje. (2)

 

zakisanost telesa

Odprava zakisanosti telesa -- olje črne kumine v boju s strupi

 

Zakisanosti telesa se lahko lotimo tudi malo drugače! Zelo dobre rezultate prinaša dieta proti zakisanosti telesa, kjer moramo upoštevati pravilno razmerje bazičnih živil, kombiniramo pa jo lahko tudi z uživanjem olja črne kumine. To čudovito olje je močan antioksidant, deluje kot analgetik in odvaja vodo iz telesa. To je pri razstrupljanju izredno pomembno, saj z odvajanjem vode izločamo tudi strupe, ki so nabrali v organizmu.

Olje črne kumine vsebuje pomembne esencialne aminokisline, vitamine in minerale, ki nam dajo novo energijo in nas oskrbijo z vsemi potrebnimi učinkovinami.

Razstrupljanje telesa -- izredno učinkovita Schisandra

 

Zakisanost mišic in celega organizma se lahko lotimo tudi s kitajsko Schisandro, ki jo poznamo pod več imeni. Kitajska šisandra, Šizandra in Wu Wei Zi, so najbolj poznana imena tega čudovitega zelišča. Primerna je za čiščenje jeter, ki jih tudi regenerira in hkrati krepi imunski sistem.

Šizandra uravnava delovanje telesnih procesov in krepi organizem, kadar je šibko in utrujeno.  Spodbuja rast jetrnih celic, razstruplja jetra in celoten organizem. Deluje protivnetno, antioksidativno in znižuje tveganje za srčno žilna obolenja.

razstrupljanje telesa - Šizandra

Kako odpraviti zakisanost telesa s pegastim badljem?

 

Pegasti badelj je prav gotovo najbolj poznana zdravilna rastlina za razstrupljanje jeter. Prav tako pospešuje regeneracijo celic jetrnega tkiva, pomaga pri zdravljenju poškodovanih jeter in vpliva na hitrejšo regeneracijo celic, ki so poškodovane zaradi uživanja močnih zdravil in toksičnih snovi.

Uživanje pegastega badlja preprečuje nastanek žolčnih kamnov, izboljša pretok žolca in znižuje raven holesterola v krvi. (3)


Super Obrok priporoča!!!

Razstrupljanje telesa z himalajsko soljo

 

Tradicionalna kitajska medicina že stoletja pozna blago čiščenje črevesja s himalajsko soljo. Kitajski zdravilci učijo, da je potrebno zakisano črevesje očistiti s točno določenimi vajami in zraven spiti večjo količino slane vode. V štiri litre tople vode raztopite jedilno žlico himalajske soli in za začetek razstrupljanja spijte tri kozarce vode.

Himalajska sol je v vodi potrebna zato, da se voda lažje premakne skozi prebavni sistem v črevesje, namesto da bi se absorbirala skozi želodec. Ko ste spili tri kozarce vode, takoj naredite štiri vaje, s katerimi boste ogreli telo.

Takoj zatem spet pijte vodo in spet telovadite. Z gibanjem in slano vodo boste črevesje spravili v gibanje in kmalu se prične obisk stranišča. Poskusite spiti vso vodo in zraven ves čas telovaditi. Izvajate lahko taonistične vaje, ki predstavljajo posnemanje petih živali. Vaje tigra, jelena, opice, medveda in ptice vas bodo pomirile in razstrupljanje bo potekalo v mirnem in zbranem duhu. (4)

jedilnik za razkisanje telesa

 

Kako odpraviti zakisanost telesa s postom?

 

Kako odpraviti zakisanost telesa? Opisali smo vam nekaj malo drugačnih pristopov, postenje pa je  starodavna metoda, ki je zelo učinkovita, če jo pravilno izvajamo. Post so prakticirali že naši predniki, običajno iz verskih, tradicionalnih in kulturnih razlogov. Tradicionalni post traja več dni, iz verskih razlogov tudi več tednov. A za odpravljanje zakisanosti je dovolj kratek post ali pa samo delni post.

Pri delnem postu, kjer tudi ne ogrožamo svojega zdravja, omejimo uživanje hrane na nekaj ur v dnevu, najbolje na osem ur, ostalih šestnajst ur pa se postimo. Enostavno preskočimo ali zajtrk, kosilo, še bolje večerjo.

Postimo se lahko tudi celi dan, dvakrat na teden celi dan nič ne jemo, ostale dni pa jemo normalno. S takšnim postom bomo učinkovito izločili toksine in normalno opravljali vsakodnevne zadolžitve. Pa še kakšen kilogramček odvečne teže se bo izgubil!