8 razlogov, zakaj bi ženske morale uporabljati ayurvedsko zelišče Šatavari

shatavari uporabaLe na kaj pomislite, ko slišite izraz ženska s stotimi možmi? Pri nas je ta izraz mogoče neznan, a v starodavnem jeziku so tako imenovali Shatavari.

Šatavari, kakor ga tudi imenujemo, je indijski beluš, ki s svojim delovanjem pomaga predvsem ženskam.

Ženske imajo zaradi delovanja hormonov pogosto težave, ki jim na kratko rečemo kar ženske težave. Boleča menstruacija, težave v menopavzi in s tem povezano slabo počutje, ter še mnoge druge nevšečnosti, ki doletijo samo ženske.

Latinsko ime Shatavarija je Asparagus racemosus in je v ayurvedi že stoletja izredno cenjeno zelišče. Uspeva na visokih nadmorskih višinah, tudi do 1500 m, za lajšanje ženskih težav uporabljamo korenino, ki jo uživamo posušeno in zdrobljeno v prah.

Antioksidativno delovanje ščiti celice, zato poleg blaženja težav pri menstruaciji ali meni, ohranja ženske tudi lepe in mladostne. Našli so se tudi zapisi, ki pravijo, da redna uporaba šatavarija pomaga do lepih in čvrstih prsi. Resnično rastlina za ženske! V nadaljevanju si poglejmo, zakaj bo morale ženske redno uporabljati to dragoceno ayurvedsko zelišče!


Super Obrok priporoča!!!

Kako si lahko ženske same  pomagajo pri bolečih in nerednih menstruacijah?

Glavne težave pri menstrualnem ciklu, ki najpogosteje doletijo dekleta in žene, so bolečine med menstruacijo in izostanek menstruacijske krvavitve. Bolečino med menstruacijo imenujmo dismenoreja, ki jo skozi leta spozna mnogo žensk.

Glavni simptomi si zelo močne bolečine v spodnjem delu trebuha med menstruacijo, ki se začnejo nekaj ur pred začetkom menstruacije in običajno trajajo dva do tri dni. shatavari v prahu

Pogosto bolečine spremljajo tudi slabost, driska, bruhanje ali celo omedlevica. To so seveda resnično neprijetni simptomi in ker menstruacija žensko spremlja večino  odraslega življenja, od pubertete, pa vse do menopavze, je potrebno te bolečine odpraviti ali omiliti.

Za odpravljanje bolečine ženske pogosto posegajo po protibolečinskih tabletah, kar lahko sčasoma ogrozi njihovo zdravje. Preden vzamemo tablete za lajšanje bolečin, poskusimo težave omiliti z naravnimi pripravki, zelišči in prehranskimi dopolnili.

Takšen naraven pripravek je korenina šatavari, ki uspešno blaži bolečine pri menstruaciji, velike uspehe pa so ženske zabeležile tudi pri amenoreji, kjer menstruacija enkrat ali večkrat izostane. Shatavari je starodavno ayurvedsko zelišče, ki že stoletja pomaga ženskam premagovati težave med menstruacijo, hkrati pa jih pomladi, odpravlja stres in prežene utrujenost.

Shatavari uspešno pomaga ženskam premagovati težave menopavze

Menopavza je obdobje, ko se zaključi reproduktivno obdobje ženskega življenja. V jajčnikih ostane le malo jajčec, raven spolnih hormonov estrogena in progestreona pa močno upade. Konec ovulacije povzroči pomanjkanje teh dve hormonov in napovedo začetek menopavze.

Ženske imajo v predmenopavzi in v menopavzi mnoge težave. Pojavi se izostanek menstruacij, vročinski oblivi, nihanja razpoloženja in  suha nožnica.shatavari izkušnje

Vse te težave spremljajo utrujenost in pogosto stres ali depresija, ki jih lahko ženske izredno uspešno blažijo z zeliščnimi pripravki, ki sicer ne morejo v celoti nadomestiti hormonov, a so lahko v veliko pomoč.

Med najbolj učinkovita zelišča prav gotovo spada šatavari, ki ga ženske lahko uživajo v prahu ali v kapsulah.

Recept za napitek, ki bo pregnal simptome menopavze in vam povrnil energijo!

V večji skodelici pripravimo 3 dcl mandljevega mleka, dodamo žlico medu, žlico rožičev v prahu, majhno žličko shatavari v prahu, žličko kokosovega olja in žličko cimeta. Napitek dobro premešamo in na koncu dodamo malo vanilije v prahu in ščepec muškatnega oreščka.

Največji učinek dosežemo, če napitek spijemo pri zajtrku in si ga redno pripravljamo kadar imamo težave.

Šatavari skrbi za zdravo prebavo -- tudi pri moških!

Shatavari je res poznano kot  zelišče za ženske, a uporabljajo ga seveda lahko tudi moški.

Šatavari poleg antioksidantov, vsebuje tudi topne vlaknine, kompleksne sladkorje in izoflavone, ki so učinkovito blažijo težave kolitisa in zgage. Ureja prebavo in se uspešno bori proti bakterijam, ki povzročajo drisko in bruhanje.

Zdravilci poročajo tudi o dobrih rezultatih, pri bolnikih, ki bolehajo za Crohnovo boleznijo.shatavari v prahu

Indijski beluš za boljši spanec

Shatavari imenujemo tudi indijski beluš, ki ga lahko uporabimo tudi za pripravo krepčilnega tonika. Manj znan pa je vpliv šatavarija na naš spanec!

Za dober spanec, moramo iti v posteljo umirjeni in brez težkih misli. Šatavari nam umiri um in poveča ostrino duha, za kar lahko uporabimo tudi amalaki in ostala superživila,  ki so  poznana predvsem  po veliki vsebnosti vitamina C!

Stres? Premagajte ga s pomočjo ayurvedskerga zelišča šatavari!

Ljudje doživljamo stres kor odziv na različne duševne, čustvene ali telesne povzročitelje. Posebej pozorni moramo biti pri dolgotrajnem stresu, ki lahko povzroči razvoj mnogih bolezni.

Najbolj prepoznavni simptomi stresa:

  • čustvena vznemirjenost, tesnoba, vrtoglavica, lahko tudi drgetanje
  • nenehna utrujenost in nespečnost
  • težave s spominom in raztresenost
  • pogoste okužbe in poslabšanje alergij in kroničnih bolezni
  • pogosti aritmija in težave s srcem

Če ste se prepoznali v teh simptomih, potem ste verjetno v stresu! Če so vaše težave samo prehodne, jih lahko poskusite odpraviti z uživanjem shatavari v prahu! Mogoče boste presenečeni nad rezultatom! (A)


Super Obrok priporoča!!!

Šatavari deluje protivnetno

Z raziskavami so dokazali, da Shatavari deluje protivnetno, kar je verjetno posledica antioksidativnega delovanja in delovanja mnogih drugih učinkovin, ki jih vsebuje. Ni boljšega zeliščnega pripravka za preprečevanje prehlada!

Če se odločimo za uživanje tega čudovitega zelišča, se moramo zavedati, da to ni zdravilo in zato moramo na rezultate počakati nekoliko dlje, kot pri sintetičnih zdravilih. Pomembno je, da Šatavari jemljemo redno in dlje časa! shatavari alternativa za vas

In kako jemati Šatavari, če se želimo obraniti raznih vnetij? Dnevno zamešamo v vodo ali sok eno ali dve čajni žlički Shatavarija v prahu in popijemo! (B)

Drage dame! Okrepite imunski sistem s pomočjo Shatavari!

Dober imunski sistem je pogoj za zdravo in kvalitetno življenje! Ženske, ki so se že srečale s težavami menopavze, to dobro vedo!

Imunski sistem najbolje okrepimo z zdravim načinom življenja, pravilno prehrano in veliko gibanja na svežem zraku!

Za pomoč organizmu, pa lahko poleg uravnotežene prehrane, uživamo tudi prehranska dopolnila in superživila.

Med superživila prištevamo tudi shatavari, za zdrav imunski sistem, pa vam  v naši spletni trgovini super-obrok.si, ponujamo še naslednja prehranska dopolnila:

To je samo nekaj prehranskih dopolnil, s katerimi si lahko učinkovito okrepimo imunski sistem, vso ponudbo pa si oglejte v naši spletni trgovini! TUKAJ!

Afrodiziaki za boljšo spolnost!

Spolnost je v našem življenju izredno pomembna! A pogosto se nam pripeti, da poželenje usahne in nimamo več želje do intimnih stikov s svojim partnerjem. Motnje v libidu lahko nastanejo tako pri ženskah, kot pri moških! Vzroki so različni, najpogosteje vplivajo stres, čustvene težave in pomanjkanje zanimanja za partnerja.

Pomanjkanje libida se kaže kot pomanjkanje spolnega poželenja, občutek utrujenosti, migrena in pogosto strah pred spolnim odnosom.najboljši afrodiziak

Pri težavah, ki trajajo dlje časa, moramo poiskati strokovno pomoč! Vedno pa lahko naše spolno življenje poživimo z uživanjem afrodiziakov, ki prihajajo iz narave!

Mnoge ženske se z pomanjkanjem želje po spolnosti, srečajo v času menopavze!

Prav tako, kot pri ostalih težavah, ki jih povzročajo hormoni v tem času, si lahko ženske tudi pri težavah z libidom, pomagajo z ayurvedskim zeliščem Shatavari, ki deluje kot afrodiziak!

Manj poznan afrodiziak je Ghee, ki povečuje intelekt, spodbuja dolgoživost in ščiti telo pred boleznimi!