Kako uporabljamo konopljina semena v prehrani?

konopljina semena v prehraniKonopljina semena v prehrani so izrednega pomena, saj so eden najbolj popolnih virov beljakovin. Gradivo beljakovin so  esencialne aminokisline, ki so glavna učinkovina v konopljinih semenih in jih telo nujno potrebuje za normalno delovanje.

Naravna konopljina semena iz ekološke pridelave vsebujejo tudi maščobne kisline omega 3 in omega 6, vitamine B1, B2, B3, B6 in mnoge antioksidante.

Pomembni so predvsem vitamini A, C, D in E, ter minerali železo, kalcij in klorofil.

Zakaj uporabljati konopljina semena v prehrani?

Oluščena konopljina semena pridobivajo iz industrijske konoplje, za prehrano jih uporabljamo predvsem zaradi bogate vsebnosti proteinov, ki so izredno dobro prebavljivi. Semena lahko uživamo samostojno ali pa jih dodamo k raznim jedem. Z malo domišljije, jih lahko uporabimo skoraj pri vsakem obroku!konopljina semena uporaba

Lepo se podajo k juham, smoothijem, omakam, poznamo tudi kruh iz konopljinih semen, najdemo pa jih tudi v čokoladi in raznih proteinskih tablicah.

Vendar moramo biti pri uporabi vseeno previdni, strokovnjaki priporočajo za uživanje dnevno največ 25 gramov oluščenih semen. Kako uporabljati konopljina semena v prehrani, smo podrobno opisali v članku zdravi konopljini proteini!

V konopljinih semenih se nahaja tudi klorofil, ki je barvilo zelenih listov in ga v semenih rastlin izredno redko najdemo. Klorofil je pomemben pigment, saj sodeluje pri obnovi krvnih celic, pri razstrupljanju organizma in skrbi za uravnovešeno prebavo.


Super Obrok priporoča!!!

Kako vpliva uživanje konopljinih semen na naše zdravje?

Pri nakupu oluščenih konopljinih semen, moramo biti previdni in vedno preveriti, kje so bila pridelana in na kakšen način. Pomembno je, da so semena iz ekološke pridelave, kjer ne uporabljajo pesticidov in umetnih škropiv. Kajti samo neoporečna semena bodo imela blagodejen vpliv na naše zdravje.konopljina semena hranilna vrednost

Posamezniki, ki redno uporabljajo konopljina semena v prehrani, poročajo o mnogih koristih:

  • Konopljina semena so nam lahko v veliko pomoč pri hujšanju, saj so lahko prebavljiva, uravnavajo prebavo, razstrupljajo organizem in uravnavajo holesterol v krvi. Vse naštete težave so lahko pri hujšanju velik problem, saj ne moremo shujšati, če imamo zakisano telo in neurejeno prebavo.
  • Antioksidativno delovanje konopljinih semen ugodno vpliva na imunski sistem, krvni pritisk in na delovanje jeter.
  • Po konopljinih semenih posegajo tudi pari, ki imajo težave s plodnostjo, prav tako poročajo, da pomagajo preprečevati depresijo in stres.

Uvedite v svojo prehrano konopljina semena in vaše počutje se bo kmalu izboljšalo, uredila se bo prebava, vaši obroki pa bodo postali zdravilni in okusni! Viri: (a) (b)