Goji jagode, kako jih uporabiti za učinkovito hujšanje?

Hujšanje, je v tem času, zaradi obilice hrane a hkrati pomanjkanja informacij, je med ljudmi zelo popularno. Prav obilica najrazličnejše predelane hrane, nas je pripeljala do tega, da nekontrolirano pridobivamo kilograme. Potem pa je te kilograme, potrebno izgubiti. Mnogi se zatekajo k najrazličnejšim dietam, katere pa ne malokrat, ne prinašajo željenih rezultatov.

goji jagode uporaba hujšanje

 

Znanstveniki so si enotni, da je mnogo bolje vzdrževati optimalno telesno težo, kot hujšati, vendar nimajo vsi ljudje te sreče. Goji jagode so primer zelo kvalitetne in za hujšanje primerne hrane, saj vsebujejo celo paleto hranil. Nekateri se že celo življenje borijo z odvečnimi kilogrami in mogoče je ta blog objava prav za njih.

 

 

 

 

 

Goji jagode uporaba za hujšanje

Goji jagode uporaba za hujšanje

Pri hujšanju strokovnjaki svetujejo večje uživanje spodaj naštetih živil:

  • zelenjava
  • sadje (npr. goji jagode)
  • polnozrnata živila
  • puste beljakovine
  • mlečne izdelke z nizko vsebnostjo maščob ali brez mlečne maščobe
  • zdrave maščobe (npr. Omega maščobne kisline)
  • prigrizki med obroki

 

Poleg obveznega športanja je za uspešno hujšanje zelo pomembno, da celotno telo deluje karseda brezhibno. Le tako bo lahko dobro opravilo nalogo izgube teže. Pri tem našemu telesu pomagajo hranila, torej tiste snovi, katere gradijo naše telo. Ti gradniki omogočajo, da naše telo lahko lažje premaguje razne napore in stres.

Glikemični Indeks (GI)

Glikemični indeks je čas v katerem se hrana pretvori v krvni sladkor (glukozo). Vrednost 100 je dodeljena čisti glukozi.

Goji jagode imajo glikemični indeks 29, torej manj kot jabolka (38) ali pomaranča (42). Hrana, ki ima glikemični indeks pod 55, spada med nizek GI. Taka hrana nas mnogo bolj nasiti in zadovolji in nam ne sproža dodatnega apetita.

Vlaknine in Krom

Goji jagode vsebujejo kar 21 % vlaknin in so dober vir elementa Kroma. Vlaknine pomagajo vzdrževati pravilne vrednosti sladkorja v krvi, hkrati pa so nasitne. Krom, pa omogoča manjše izgube  mišične mase pri hujšanju.

Vitamin B1, Kalcij in ostali minerali

Če uporabljamo Goji jagode za hujšanje, bomo veseli slišati, da vsebujejo določena hranila, katera omogočijo telesu, da hrano pretvori v energijo, raje kot v maščobo. Vitamin B1, kalcij in ostali minerali, ki so v Goji jagodah so esencialni za pretvorbo hrane v energijo. Mineral v Goji jagodah so baker, železo, magnezij, mangan, fosfor, kalij, selen, natrij in cink.

Rastni hormon

L-Arginin, L-glutamin in Kalij, ki se nahajajo v Goji jagodah, pomagajo našemu telesu, da ustvari več rastnega hormona. Več rastnega hormona pomeni več pretvorbe hrane v energijo in ne v maščobo.

Stres

Goji jagode so adaptogen sadež, kar pomeni, da pomaga našemu telesu v boju proti vsakodnevnemu stresu. Stres pa je eden od dejavnikov nastajanja prekomerne teže. (1)


Super Obrok priporoča!!!

Goji jagode, kako jih uporabiti za učinkovito hujšanje?

Čaj iz Goji jagod

Recept:

1 skodelica Goji jagode

4 skodelice vode

Vodo zavremo, z njo prelijemo goji jagode, pokrijemo ter počakamo da se čaj ohladi

Vsak dan, vsaj dvakrat na dan, lahko pijete ta hranilni čaj iz Goji jagod. Kot avtorji pravijo, vam lahko pomaga pri izgubi vsaj dveh kilogramov na teden.

Lahko ga pijete pred ali po obrokih ali pa celo med njimi. Ni omejitev, koliko čaja iz Goji Jagod lahko spijete v enem dnevu.

Goji jagode, pa lahko začnete dodajati tudi vašemu jedilniku. Kaše in kosmiči so idealni spremljevalec goji jagod, hkrati pa so tudi primerni za učinkovito hujšanje. Goji jagode pa lahko resnično dodajamo marsikam. Na kitajskem jih dodajajo juham, vendar je pomembno da jo ne prevrevate. Z njimi lahko tudi kuhate čili ali curry omake, prilegajo pa se tudi rdeče in oranžno obarvanim jedem. Dodajamo jih lahko v smoothie-je ali sadne solate, delamo iz njih marmelado s kokosovim sladkorjem in še bi lahko naštevali.

Priporočena uporaba Goji jagod za učinkovito hujšanje je do 30 g dnevno, v bilo kateri jedi. V primeru pitja čaja, lahko količino povečamo na 50 g.

Oglejte si še naše recepte z Goji jagodami na tej povezavi.