Raziskali smo blagodejne učinke mačjega kremplja

mačji krempeljMačji krempelj prihaja iz tropov in raste kot vzpenjavka. Ime je dobil po dveh trnih, ki spominjata na krempelj in  rasteta ob dnu vsakega lista.

Uvrščamo ga med starodavne rastline, ki so jo uporabljali že Inki. Danes je ta rastlina že dobro raziskana. Deluje proti vnetjem, blaži simptome revme, ter preganja razne viruse in bakterije. Mačji krempelj ima tudi antioksidativne lastnosti, zato je primeren za ljudi z oslabljenim imunskim sistemom.

Najpogostejši simptomi za oslabljen imunski sistem je utrujenost, slaba koncentracija, dovzetnost za bolezni, za vnetja,  alergije, depresijo in na splošno slabo počutje. Kadar imamo oslabljen imunski sistem, smo tudi bolj dovzetni za napade kvasovk, ki jih poznamo pod imenom kandida. Da preprečimo razrast kandide, je zelo pomembno, da uživamo hrano in prehranska dopolnila, ki delujejo protivnetno in krepijo imunski sistem. Priporočamo spirulino v prahu!

Mačji krempelj za naravno blaženje simptomov kandide


Super Obrok priporoča!!!

Kandida je kvasovka, ki je prisotna v prebavilih vsakega izmed nas. Pri ženskah se nahaja tudi v nožnici. Kvasovka nam prične povzročati težave, kadar se preveč razraste. K pretirani rasti jo običajno vzpodbudimo sami, predvsem s pretirano uporabo antibiotikov in z uživanjem industrijsko predelane hrane, ki vsebuje preveč sladkorja in rafiniranih ogljikovih hidratov.

kandida

Z nezdravim življenjskim slogom, v črevesju porušimo razmerje med kvasovkami in mlečno kislinskimi bakterijami. Težave, ki jih povzroča kvasovka kandida, so zelo različne in je včasih težko ugotoviti, kaj nas muči. Pozorni moramo biti na utrujenost, težave s prebavo, spremembe na koži, nespečnost, obložen jezik in še mnoge druge simptome.  Vsekakor moramo obiskati zdravnika, kadar se nam pričnejo pojavljati simptomi, ki bi lahko pomenili razrast kvasovke.  Za blaženje simptomov kandide, resnično pomaga samo sprememba prehrane.

mačji krempelj izkušnje

V vsakodnevno prehranjevanje vključimo nepredelana živila, veliko sveže zelenjave, sadja, žita, sojo in fermentirane mlečne izdelke. Strokovnjaki priporočajo tudi uživanje kislega zelja, kisle repe in nekatera prehranska dopolnila.  Kot prehransko dopolnilo, najpogosteje priporočajo uživanje mačjega kremplja, saj deluje kot antioksidant in s tem pomaga krepiti cel imunski sistem. Čudovit naravni antioksidant so tudi goji jagode, ki so resnično čudovito superživilo in jih tudi lahko uživamo za krepitev imunskega sistema.

kandida zdravljenje

Kako uživamo mačji krempelj?

Pri nas je mačji krempelj običajno na voljo kot prehransko dopolnilo v prahu. Pri kandidi, ali za krepitev imunskega sistema, jemljemo eno čajno žličko na dan, ki jo raztopimo v pol litra čaja. Dodamo še žličko soka sveže limone.

mačji krempelj v prahu

Pred uživanjem tega superživila, se moramo vedno posvetovati z zdravnikom in nikakor ne smemo opustiti jemanja zdravil, ki nam jih je predpisal. Mačji krempelj odsvetujejo ženskam, ki želijo zanositi. V Južni Ameriki je namreč mačji krempelj dolga leta veljal za izredno uspešno kontracepcijo.  (a) (b)