Kako učinkovito shujšati z goji jagodami?

goji jagode za hujšanjeGoji jagode ali Gou Qi Zi so v kitajski tradicionalni  medicini skrbno čuvana skrivnost, predvsem za ohranjanje mladosti in dolgo življenje. Stoletja so bile dostopne samo najvplivnejšim in bogatim ljudem, ki so verjeli, da bodo z uživanjem teh čudežnih plodov dosegli visoko starost. V današnjem času so goji  jagode dostopne vsem, mnogi jih gojijo tudi na domačem vrtu. Cenjene so predvsem zaradi visoke hranilne vrednosti in zaradi vsebnosti mnogih izredno koristnih učinkovin, kot so antioksidanti, aminokisline, vitamini in minerali. Manj poznano je dejstvo, da si lahko z njimi pomagamo tudi pri izgubi odvečnih kilogramov. V današnjem članku se bomo posvetili vprašanju kako uporabljati goji jagode za hujšanje! Več si preberite: super goji jagode!

Kako uživamo goji jagode za hujšanje?

Goji jagode za hujšanje naj bodo samo dodatek k zdravi prehrani, saj samo z uživanjem jagode vsekakor ne bomo shujšali. Pri hujšanju je izrednega pomena, da najprej uredimo prebavo, kar lahko učinkovito naredimo z uživanjem goji. Hkrati bomo v organizem vnesli izredno pomembne učinkovine, ki jih telo, posebej pri hujšanju, nujno potrebuje.

Z rednim uživanjem, se nam bo normaliziral krvni tlak in holesterol, močno se bo okrepil imunski sistem, učinki se pa bodo poznali tudi na koži, saj so goji jagode tudi naravni hidratant.goji jagode koliko na dan

Če bomo še malce spremenili prehranske navade in se več gibali, bomo s pomočjo goji jagod počasi začeli premagovati maščobne celice in izgubili kakšne odvečen kilogram. Priporočamo tudi: Goji jagode uporaba!

Nasveti nutricionistov za uživanje goji jagod pri hujšanju:

  • Preden začnemo uživati goji jagode za hujšanje, moramo dobro premisliti o svojih prehranjevalnih navadah. Omejiti moramo uživanje maščob, bele moke, ocvrte hrane in sladkarij. Nadomestimo jih s sadjem, zelenjavo in  veliko tekočine.
  • Priporočeni dnevni odmerek pri hujšanju, je od 15 do 45 gramov posušenih goji jagod, ki jih namočimo v vodo ali dodamo v jogurt, kašo ali kakšno drugo hrano. Uživamo lahko tudi čaj in kompot iz goji jagod in se tako uspešno izognemo dehidraciji! Začnemo z majhnimi odmerki, ki jih postopoma povečujemo. Več o receptih z goji jagodami: Goji jagode recepti!

Super Obrok priporoča!!!

  • Hujšanje je lahko dolgotrajen proces, tudi če imamo takšno super pomoč, kot so goji jagode! Zato ne smemo prehitro obupati in jagode uživamo najmanj dva meseca in vse do šest mesecev. Odmerek naj bo vsak dan isti in sicer zjutraj 10 gramov na tešče, ostale jagode pa porazdelimo čez cel dan. (1)
  • Poleg goji jagod za urejanje prebave in razstrupljanje organizma priporočamo tudi: indijski trpotec in mineral msm!

Kaj moramo vedeti, preden začnemo uživati goji jagode za hujšanje

Preden začnemo hujšati s pomočjo goji jagod, je smiselno, da se o svojem splošnem zdravstvenem stanju posvetujemo z zdravnikom.goji jagode uporaba

Vsako hujšanje, posebej, če pretiravamo, je lahko nevarno za naše zdravje.

Vsekakor pa goji jagode ne uživamo, če imamo kakšna vnetja, ki jih spremlja povečana telesna temperatura, če se zdravimo zaradi povečanega krvnega tlaka ali sladkorne bolezni. Prav tako se posvetujemo z zdravnikom, če jemljemo zdravila za strjevanje krvi. (2)