Kaj je rjava alga kelp in kako jo uporabljamo?

alga kelpAlga kelp spada v družino alg kelp in uspeva v plitvih oceanih in za rast potrebuje veliko sončne svetlobe. Iz vode, kjer raste, absorbira številne vitamine in minerale, posebej bogata je z jodom.

Zaradi bogate vsebnosti joda, kelp v prahu priporočajo za pravilno delovanje ščitnice.

Poleg joda, so pomembne učinkovine v kelpu še kalcij, magnezij, železo, kalij, vitamin B12 ali riboflavin in prehranske vlaknine. Bogata paleta mineralov in vitaminov učinkuje na organe, jih razstrupljajo in oskrbujejo s koristnimi snovmi. Več si oglejte: Super obrok kelp v prahu

Kakšne blagodejne učinke za naš organizem, nam prinaša alga kelp?

Bogata paleta mineralov, vitaminov in prehranskih vlaknin v kelpu, na naše telo vpliva izredno blagodejno. Najbolj poznana je po učinkih na delovanje ščitnice, v zadnjem času pa po algah kelp, posegajo tudi bolniki z rakom. Mnogo koristnih prehranskih vlaknin, vsebujejo tudi goji jagode!

Poglejmo, za kaj vse še priporočajo to rjavo morsko algo:

 • Pred leti je bila narejena obsežna raziskava o zobni gnilobi, v katero so vključili tudi prebivalce plemena v Andih. Ti ljudje živijo na nadmorski višini 5000 metrov in verjamejo, da jih alge ščitijo pred boleznimi srca, hkrati pa imajo tudi zdrave zobe.

Super Obrok priporoča!!!

 • Kelp v prahu je najboljša preventiva za močne kosti in sklepe! Z raziskavami so dokazali, da se zlomljene kosti zacelijo kar 20% hitreje.
 • Vsebnost joda v algi kelp, spodbuja delovanje ščitničnih hormonov. Preden se odločimo za uživanje alg pri težavah s ščitnico, se vedno prej posvetujemo z zdravnikom!
 • Z uživanjem kelpa, se uspešno izognemo dehidraciji, posebej po večjih športnih naporih ali daljši izpostavljenosti soncu.
 • Kelp v prahu uživamo tudi, kadar imamo zakisano telo in ga želimo razstrupiti. 
 • Rjava alga kelp je čudovita preventiva pred hormonsko odvisnim rakom, saj znižuje vrednosti tako imenovanega slabega estrogena pri ženskah. kelp pogosta vprašanja
 • Kelp je naravni diuretik in pospešuje izločanje vode in strupov iz telesa.
 • Algo kelp uporabljamo tudi za krepitev las in nohtov. Za lepše in zdrave lase priporočamo tudi: Mineral lepote msm!

Alga kelp je močan antioksidant

kelp v prahuKelp v prahu deluje antioksidativno, deluje protivnetno in je naravni antibiotik. Vse te lastnosti pomagajo krepiti imunski sistem, organizem varujejo pred prehladnimi obolenji, gripo in alergijami. (1)

Prisotnost železa in magnezija vpliva na zdrav krvni obtok in nastanek rdečih krvničk. Antioksidanti v kelpu:

 • karotenoidi
 • flavonoidi
 • vitamin C

Med superživila, z veliko vsebnostjo antioksidantov in prehranskih vlaknin, spada tudi alga spirulina! 

Kombinacija antioksidantov in drugih vitaminov in mineralov, prisotnih v kelpu, blaži kronična vnetja v organizmu in ovira napade prostih radikalov. (2)