5 blagodejnih učinkov čudežnih acai jagod na naše zdravje

acaiAcai jagode so sijoči črni plodovi, rastejo na palmi, Euterpe badiocarpa in Euterpe oleracea, ki uspeva na tropskih poplavnih ravnicah. Vse bolj so priljubljene tudi pri nas, kjer jih večinoma uživamo kot acai v prahu ali v kapsulah.

Plodovi palme morajo zaradi močnega UV sevanja ves čas ustvarjati  zaščito, kar storijo s proizvajanjem antioksidantov.

Poleg antioksidantov, najdemo v modrih plodovih še mnogo drugih učinkovin, ki so koristne za naše zdravje.

Več informacij: Acai v prahu Super obrok

Kakšne učinkovine se nahajajo v čudežnih plodovih acai?

Čudežni plodovi  jagod v sebi skrivajo celo paleto zdravilnih snovi:

  • Acai v prahu je bogat z esencialnimi maščobnimi kislinami, najbolj pomembne so nepogrešljive omega 3.

 

  • V plodovih se nahajajo modro obarvani antioksidanti, predvsem antocianidi in fenoli. Kot dober vir antioksidantov priporočamo tudi goji jagode!

 

  • Pomembne antioksidant v jagodah, je tudi beta karoten.

Super Obrok priporoča!!!

  • Nadalje najdemo v plodovih  rastlinske sterole, vitamine A, C, D, E in vitamine skupine B. Plodovi v prahu iz ekološke predelave, so  tudi bogat vir mineralov, kot so magnezij, fosfor, baker, kalij in kalcij.

 

  • V modrih plodovih  so izredno pomembne tudi vlaknine in vseh 19 aminokislin, ki so potrebne za gradnjo beljakovin v našem organizmu. Kot bogat vir vlaknin, poznamo tudi indijski trpotec, ki je prav tako čudovito super živilo za urejanje presnove. (1)

 

Kakšen vpliv imajo čudežne modre jagode na naš organizem?

Modre jagode so izjemen antioksidant in  dragocen vir prehranskih vlaknin. V kombinaciji z drugimi učinkovinami, jih uporabljamo za lajšanje mnogih težav.acai v prahu

Predvsem je acai namenjen za izboljšanje presnove, dvig energije, za boljši spanec, za razstrupljanje organizma in za izboljšanje imunskega sistema.

 

Za razstrupljanje organizma in izboljšanje videza kože, las in nohtov, priporočamo msm v prahu!

 

Čudežne jagode  so poznane tudi kot pomočnik pri hujšanju, kar je največja zasluga antioksidantov. Antioksidanti se borijo s prostimi radikali, ki v našem telesu delajo veliko škode.

Prosti radikali so odgovorni tudi za počasno presnovo in zato tudi za pridobivanje odvečnih kilogramov. (2)

 

acai prahZ uživanjem acai jagod pospešimo topljenje kilogramov in hkrati poskrbimo za močnejši imunski sistem, ki je potreben za premagovanje vsakdanjega stresa, prehladnih obolenj in za splošno dobro počutje.

 

Priporočamo tudi članek: Kako uporabljamo acai jagode v prahu?