Zakaj je ječmenova trava popolno živilo za človeka?

ječmenova travaJečmenova trava v prahu iz ekološke pridelave je izredno bogata z vitamini, minerali, antioksidanti in proteini. V prodaji jo dobimo v obliki prahu ali tablet, bolj iznajdljivi, pa jo lahko gojijo tudi doma.

Ječmenova trav v prahu je preprosta za uporabo, vendar moramo vedeti, da je v sveži travi vsekakor več fitohranil.

Pri nakupu moramo biti pozorni, da je bila trava posušena pod temperaturo 40 stopinj C in da je bila predelana v skladu s predpisi.

Več informacij: Trgovina z naravnimi ekološkimi živili Super obrok!

Kaj je ječmenova trava in kako jo uživamo?

Ječmenova trava je mlada bilka ječmena, ki je poznan kot zelo staro žito. Ječmen lahko primerjamo z ostalimi žiti, s tem da to dragoceno živilo uspeva tudi v bolj trdih vremenskih pogojih. Mlade bilke ječmena so zelene barve, najpogosteje jih uživamo

Strokovnjaki priporočajo dnevno od 4 do 8 gramov ječmenove trave v prahu, ki jo pričnemo jemati v manjših odmerkih. Prah enostavno zamešamo v juhe, omake,  zelenjavne ali sadne napitke, lahko pa jo spijemo samo z vodo.ječmenova trava izkušnje

Najbolj poznana blagodejna korist uživanja ječmenove trave, je prav gotovo vpliv na črevesno floro. Z rednim uživanjem vzpostavimo normalno, zdravo črevesno floro in s tem  preprečimo zastrupljanje telesa in utrujenost.

V ječmenovi travi najdemo tudi veliko klorofila, ki ima odločilno vlogo pri procesu fotosinteze. Klorofil je zeleno barvilo, prisotno v rastlinah in algah. Uživanje živil, ki so bogata s klorofilom, lahko ima za naše zdravje velik pomen.

Sveža zelenjava ali alge, ki vsebujejo klorofil, lahko pozitivno vpliva na raven holesterola in krvnega pritiska. Poleg tega uravnavajo črevesno floro, delujejo preventivno pred rakom in krepijo imunski sistem.


Super Obrok priporoča!!!

Ječmenova trava je zaradi kombinacije antioksidantov, vitaminov in drugih pomembnih fitohranil, pomembna pri razstrupljanju organizma. Tukaj moramo spet omeniti klorofil, ki ima pri procesu razstrupljanja pomembno vlogo, saj čisti kri in sodeluje pri tvorbi krvnih celic. (1)

Za razstrupljanje priporočamo tudi mineral msm in algo spirulino.

Kakšne učinkovine se skrivajo v ječmenovi travi v prahu?

Ječmenova trava v prahu iz ekološke pridelave je izredno bogata zakladnica koncentriranih hranilnih snovi. Strokovnjaki so do sedaj v njej odkrili preko 36 različnih vitaminov in mineralov. (2)

Največja prednost uživanja je ta, da je lahko prebavljiva in telo njene hranilne snovi izredno hitro absorbira. Blagodejni učinki se pokažejo že takoj po zaužitju. Za urejeno prebavo strokovnjaki priporočajo tudi uživanje indijskega trpotca!

ječmenova trava v prahu

Učinkovine v ječmenovi travi v prahu:

  • Ječmenova trava v prahu vsebuje izredno pomemben klorofil, ki sodeluje pri razstrupljanju organizma, deluje antibakterijsko, uravnava sladkor v krvi in krepi imunski sistem.
  • V tem bogatem živilu, najdemo tudi vitamine A, C, B1 in B2 in folno kislino. Vse te vitamine, pa najdemo tudi v plodovih goji jagod!
  • Prisotni so tudi minerali kalcij, železo in kalij. 
  • Poleg klorofila vsebuje ječmenova trava tudi druge pomembne antioksidante!