Katera prehranska dopolnila so najboljša za urejanje prebave?

 

MSM
MSM -- msm v prahu uravnava prebavo in ščiti črevesno floro! KLIKNI SLIKO!

Prebava je zelo zapleteno dogajanje, kjer sodelujejo različni organi. Vsakega med nami kdaj mučijo težave s prebavo, kot so napenjanje, vetrovi, zaprtje, driska in podobno. V naslednjem članku vam želimo prestaviti nekaj superživil, s katerimi uspešno uravnavamo prebavo. Tokrat vam bomo podrobno predstavili prehranska dopolnila MSM, goji jagode, indijski trpotec, in algo spirulino 

Prebavne motnje nas pogosto doletijo v stresnem obdobju, ob težjih čustvenih procesih, zaradi uživanja določenih zdravil in najpogosteje zaradi nepravilne in osiromašene prehrane.

Pogosto uživamo hrano, ki je premastna in ne vsebuje dovolj učinkovin, ki jih organizem potrebuje za normalno delovanje. V telo moramo dnevno vnašati dovolj antioksidantov, vitaminov, mineralov, vlaknin, probiotikov in beljakovin. Pogosto se zgodi, da vseh teh nujno potrebnih učinkovin ne dobimo iz redne hrane, zato jih moramo nadomeščati z uživanjem prehranskih dopolnil.

Zakaj je MSM učinkovit tudi pri urejanju prebave?

MSM je organska oblika žvepla, ki ga najbolj poznamo po učinkih na lepo kožo, lase in nohte. V naravi ga najdemo v svežem sadju, zelenjavi in zeliščih.

Vendar se s kuhanjem in pečenjem živil žveplo izloči, zato ga z redno prehrano običajno ne zaužijemo dovolj. Žveplo v našem telesu predstavlja izredno pomembno mesto, kar polovica ga najdemo v kosteh, mišicah in koži.


Super Obrok priporoča!!!

O tem čudovitem mineralu smo že pisali v članku MSM -- 7 prednosti tega čudežnega dopolnila, za katere morate vedeti, kjer smo predstavili njegove glavne značilnosti. Tokrat pa bomo podrobno pogledali, kako msm vpliva na prebavo.

Žveplo učinkovito pomaga pri razstrupljanju organizma, kar je za dobro prebavo odločilnega pomena. Iz telesa izloča težke kovine, ki jih vnesemo v telo iz okolja, najpogosteje pa kar s hrano. Kemikalije in strupi, ki se nahajajo v hrani, so izredno huda obremenitev za želodec in črevesje.

Čeprav se je stanje v zadnjih letih precej izboljšalo, v mnogih industrijsko predelanih živilih še vedno najdemo mnogo snovi, ki škodujejo naši prebavi. To so predvsem dodatki za močnejši okus, sredstva za konzerviranje, stabilizatorji in barvila.msm mineral izkušnje

Tem dodatkom se izognemo z uživanjem sveže, lokalne hrane in sezonske hrane, ki nima za sabo dolge transportne poti. Seveda to ni vedno mogoče, posebej v zimskih mesecih je sveža hrana težje dostopna, zato smo prisiljeni posegati po hrani, ki pride od daleč.

Methylsulfonylmethane običajno uživamo kot prehransko dopolnilo, v obliki prahu. Ima veliko antiseptično moč, ter hkrati čisti črevesje. S svojim delovanjem spodbuja metabolizem, izboljša delovanje jeter in pospešuje izločanje žolča.

Verjetno najbolj pomembna vloga žvepla je sodelovanje pri proizvajanju glutationa, ki ga poznamo kot enega izmed najmočnejših antioksidantov, ki se tvori v našem organizmu. Glutation pomaga pri razstrupljanju telesa in brez sodelovanja žvepla, ne more pravilno delovati.

Omeniti moramo tudi to, da mineral msm deluje kot naravni analgetik. Pomaga blažiti razna vnetja in krče, ki običajno spremljajo prebavne motnje. Poleg vseh teh čudovitih lastnosti, nam uživanje msm pomaga blažiti posledice modernih bolezni, kot so stres, utrujenost in depresija. Kot vemo, veliko prebavnih motenj in bolečin v želodcu, nastaja ravno zaradi teh dejavnikov.

Goji jagode ali navadna kustovnica -- antioksidativna bomba, ki ureja prebavo

Goji jagode poznamo pod mnogimi imeni, mogoče je najmanj poznano njihovo slovensko ime, navadna kustovnica. Srečne jagode, kot jih tudi imenujemo, so se pri nas uveljavile šele zadnja leta, medtem ko so na območju Tibeta, Himalaje, Kitajske in Mongolije, že tisočletja spoštovana zdravilna rastlina. Tam jih poznajo pod imenom Gou Qi Zi.

Te čudovite jagode, so cenjene predvsem zaradi visoke hranilne vrednosti. Vsebujejo veliko beljakovin,vlaknin, ogljikovih hidratov in nenasičenih maščobnih kislin.msm goji jagode za uravnavanje prebave

Plodovi vsebujejo vseh 18 aminokislin, se pravi tudi vseh osem, ki jih naše telo ni sposobno samo proizvajati. Za pomoč pri prebavi, pa so pomembne predvsem zaradi vsebnosti vitaminov B1, B2 in B6, ki sodelujejo pri presnovi hrane v energijo.

Pomembne učinkovine v goji jagodah so tudi beta karoten in zeaksantin, pozabiti pa ne smemo tudi na vitamin C in polisaharide.

Recept za boljšo prebavo in izboljšanje spomina z goji jagodami

Goji jagode so pogosto na jedilniku ljudi, ki želijo shujšati. Imajo veliko hranilno vrednost, a ne obremenjujejo organizma. Uravnavajo holesterol in krvni tlak, hkrati pa urejajo prebavo in dajejo veliko energije. Telo nam bo resnično hvaležno, če bomo v prehrano uvedli te čudovite jagode. Ker so naravni hidrant, se bo pri rednem uživanju poznalo naši koži, ki bo postala bolj prožna in vlažna.

Poleg blagodejnega vpliva na prebavo in kilograme, imajo goji jagode velik vpliv na delovanje možganov. Vitamini skupine B sodelujejo pri sintezi živčnih prenašalcev in krepijo koncentracijo. Minerali kalcij, natrij, železo in vitamin C, pa spodbujajo delovanje možganov in pospešujejo regeneracijo možganskih celic.

Kot močan antioksidant, je napitek iz goji jagod primeren tudi za preprečevanje in blaženje simptomov prehlada in gripe.


Super Obrok priporoča!!!

Recept za pripravo napitka

Najprej v vodi namočimo 100 gramov goji jagod in pustimo nekaj minut. Nato jih na drobno narežemo in dodamo 1/2 kg korenčka, narezanega na koščke. Vse sestavine stresemo v mešalnik in dodamo sok štirih pomaranč. Po občutku dodamo vodo in žlico medu, ter vse skupaj dobro premešamo.

Napitek lahko zaužijemo za zajtrk ali lahko malico. Za cel dan nas bo napolnil z energijo in uravnal prebavo.

Kako pravilno uživati goji jagode, si preberite v tem članku!

Indijski trpotec je zakladnica vlaknin

Indijski trpotev ali psyllium, vsebuje kar 70% vlaknin, ki so v nasprotju z vlakninami lanenega semena ali ovsa, topne v vodi. To je izredno pomembno zato, ker ko zaužijemo semena indijskega trpotca, v črevesju nabreknejo in pričnejo tvoriti sluz. Ta sluz je podobna želatini in doseže velik volumen. Semena indijskega trpotca čistijo stene črevesja in s tem občutno izboljšajo presnovi in prebavo.superživilo indijski trpotec

Z rednim uživanjem indijskega trpotca, bomo našemu črevesju omogočili razmere, ki so potrebne za razmnoževanje bakterij, ki so odgovorne za dobro prebavo in za preprečevanje rasti slabih bakterij in kandide.

Hkrati se zmanjša absorpcija sladkorja v krvi, kar preprečuje nabiranje odvečnih kilogramov.

Zakaj je indijski trpotec naravna rešitev za odpravljanje zaprtosti?

Sedaj že vemo, da je indijski trpotec ena izmed najbolj topnih vlaknin, ki nase veže vodo in v črevesju nabrekne. S tem se spodbudi peristaltika črevesja, blato pa postane mehko. Največja težava pri zaprtosti, je trdo blato, zato je izjemno pomembno, da ves čas skrbimo, da takšno ne postane.

 Psyllium pa ne pomaga samo pri zaprtju, pač pa pomaga tudi pri drugih prebavnih težavah. Uravnava drisko in naj bi preprečeval raka na črevesju.

Priljubljen je tudi med pristaši hujšanja! Kadar ga uživamo v želji po izgubi kilogramov, ga zaužijemo pred obrokom, z večjo količino vode. Semena se bodo v želodcu napihnila in povzročila občutek sitosti.

Več o prehranskih dopolnilih za hujšanje, si oglejte v naši spletni trgovini super-obrok.si, v kategoriji, kjer govorimo o hujšanju!

Pri uporabi indijskega trpotca moramo biti previdni, da ga uživamo z dovolj tekočine. Kadar ne dodamo dovolj tekočine, je semena ne morejo posrkati in se ne napnejo. S tem tvegamo zaprtost, ki se običajno pojavi, če telo ne dobi dovolj tekočine.

Pomembno!MSM prah uporaba

Dnevno lahko zaužijemo do dve žlički indijskega trpotca, vendar moramo zraven obvezno spiti vsaj 250 ml tekočine, čez dan pa še do osem kozarcev.

Modro zelena alga spirulina je kraljica beljakovin

Podobno kot je indijski trpotec kralj vlaknin, lahko za algo spirulino trdimo, da je kraljica beljakovin! Beljakovine nujno potrebujemo, ker imajo veliko vlogo pri zaščiti našega organizma in vseh organov. Delujejo kot protitelesa in prenašalci informacij med celicami. Beljakovine so zgrajene iz aminokislin, za nas je najbolj pomembnih osem esencialnih, ki jih naš organizem ne zmore sam proizvajati.

MSM in spirulina za boljšo prebavo
Spirulina, MSM, indijski trpotec in goji jagode za boljšo prebavo! PREVERI!

Pomanjkanje beljakovin nam lahko povzroči veliko težav! prvi zanki so huda utrujenost, splošno slabo počutje, oslabljen imunski sitem, izpadanje las in težave s prebavo. (A)

Z uživanjem alge spiruline, se lahko izognemo skoraj vsem tem težavam! (B) (C)

Ureja prebavo in peristaltiko črevesja, skrbi za zdravo črevesno floro, krepi imunski sistem, preprečuje utrujenost, razstruplja telo in še mnogo, mnogo več.

Priporočamo vam članek o spirulini, ki je objavljen na naši spletni strani super-obrok.com, z naslovom Zakaj spada čudežna alga spirulina med funkcionalno hrano? Prijetno branje! (D)