Kaj je pšenična trava in kako jo uporabljamo?

pšenična travaPšenična trava je seveda najboljša sveža! Žal  poganjkov trave mlade pšenice nimamo vedno na voljo, zato jo nadomeščamo s prehranskim dopolnilom v prahu. Pšenična trava v prahu še vedno vsebuje klorofil in mnoge druge antioksidante.

Za razliko od sveže pšenice, pšenična trava ne vsebuje glutena, zato jo lahko brez skrbi uživajo tudi ljudje, ki nanj občutljivi. Ravno zaradi odsotnosti glutena, je trava mlade pšenice primerna za uživanje pri težavah s prebavo, hkrati pa blago razstruplja organizem. 

 

Kaj je pšenična trava in kako jo uporabljamo?

Pšenična trava v prahu iz ekološke pridelave ne vsebuje glutena, zato je varna za uživanje tudi za ljudi, ki so občutljivi nanj. Bolj poznana je po uporabi za čiščenje črevesja! Pod izrazom pšenična trava poznamo razne trave, ki jih zaradi izrednih terapevtskih lastnosti, uporabljamo kot zdravilna zelišča.

Za čiščenje črevesja in razstrupljanje organizma priporočamo super živila iz spletne trgovine Super obrok!

Poleg trave mlade pšenice, poznamo tudi ječmenovo, rženo ali ovseno mlado travo. Vse mlade trave iz ekološke pridelave imajo podobne učinkovine, ki predvsem blagodejno vplivajo naš organizem.

V razni literaturi opazimo članke, ki opisujejo, da mlada pšenična trava izredno dobro vpliva na črevesje, saj ga čisti in iz njega odpravlja razne strupe in toksine. (1)


Super Obrok priporoča!!!

O čiščenju črevesja z uporabo pšenične trave, so znanstveniki opravili že veliko raziskav. Potrdili so blagodejni vpliv pri čiščenju krvi, debelega črevesa in pri razstrupljanje jeter. Z rednim uživanjem bomo uredili prebavo, saj je pogoj za normalno prebavo ravno očiščeno črevesje. Pri težavah z zaprtjem ali drisko, priporočamo tudi uživanje semen indijskega trpotca.

Kako uporabljamo pšenično travo v prahu?

Pšenično travo v prahu vedno uporabljamo po navodilih proizvajalca. Zato preden pripravimo obrok, ki mu bomo dodali žličko mlade trave v prahu, vedno preverimo etiketo na embalaži.

Običajno je v navodilih navedeno, da dnevno zamešamo čajno žličko prahu v kozarec vode, premešamo in spijemo. Napitek je lahko nekoliko grenkega okusa, zato lahko pšenično travo zamešamo tudi v sok ali kosmiče in tako popravimo okus.

Pšenično tava v prahu, se lepo poda tudi k zelenjavnim juham in jogurtu, lahko pa jo potresemo tudi po sveži zeleni solati. (2)