Alga spirulina v tabletah

spirulina v tabletahSpirulina v tabletah iz ekološke pridelave je prehransko dopolnilo, ki vsebuje bogato paleto učinkovin.

V tej čudoviti modro zeleni algi najdemo kar do 65% rastlinskih beljakovin, vitamine B1, B2, B12 in  folno kislino. Prisotni so tudi minerali železo,baker, cink in mangan, ter  vseh 18 aminokislin, od tega 8 esencialnih.

Skupaj z učinkovanjem klorofila, karotenov, luteina in zexantina, ki so vsi močni antioksidanti, ima spirulina izredno blagodejne učinke na naše zdravje.

Najbolj učinkovita je seveda sveža alga, ki pri nas ni dosegljiva, zato jo kot dodatek k prehrani uživamo v prahu ali tabletah. Oglejte si tudi: spirulina super obrok

Ali je spirulina v tabletah primerna tudi za vegetarijance?spirulina uporaba

Spirulina v tabletah je bogat vir učinkovin, ki jih telo nujno potrebuje za normalno delovanje.

Vegetarijanci in vegani, pogosto trpijo zaradi pomanjkanja vitaminov, mineralov in beljakovin, ki jih drugače pridobimo iz živalske prehrane.

Zato morajo ljudje, ki se odločijo, da iz prehrane izključijo živila živalskega izvora, dobro poznati sestavo živil, ki jih uživajo.

Mnogi med njimi morajo za vnos dovolj esencialnih aminokislin, proteinov in vitaminov,  posegati po prehranskih dopolnilih. Poleg alg, so dober beljakovin in antioksidantov tudi goji jagode.

Takšno prehransko dopolnilo je vsekakor alga spirulina, ki vsebuje celo paleto snovi, ki jih organizem zaradi vegetarijanske prehrane ne dobi. Tukaj moramo izpostaviti beljakovine in vitamine skupine B, posebej vitamin B12.


Super Obrok priporoča!!!

Vsekakor spirulina dobro dene vsem, ki jo uživajo, saj krepi imunski sistem, ter  ima blagodejen vpliv na srce in ožilje. Vse vrste alg tudi razstrupljajo organizem, dokazali so tudi, da krepijo lase in negujejo kožo. Za krepke lase priporočamo tudi mineral lepote msm. 

Kako uživamo spirulino v tabletah?

Uporaba spiruline v tabletah je enostavna in brez posebnih stranskih učinkov. Pomembno je, da poleg spiruline vedno popijemo dovolj tekočine, strokovnjaki priporočajo tri kozarce vode ali čaja na deset kilogramov telesne teže v enem dnevu. spirulina tablete

Tablete jemljemo dvakrat na dan po dve, to je odmerek približno 2 grama dnevno.

Priporočen dnevni odmerek spiruline je odvisen od proizvajalca, a običajno priporočajo od pet do deset gramov na dan.

Ker so prehranska dopolnila pogosto v različnih koncentracijah, moramo vedno upoštevati navodila proizvajalca. (a) (b)